Przejdź na stronę główną Interia.pl

Ukraińskie smaki: Pierogi

Ciasto pierogowe zaparzane

2 porcje po 240 g mąki

Reklama

375 ml wrzątku

1 jajko

3 łyżki oleju

sól

1. Do jednej porcji mąki dodaj sól, usyp kopczyk i zrób w nim wgłębienie.

2. Wlej we wgłębienie olej i wrzątek. Mieszaj łyżką, aż zrobi się papka.

3. Zostaw papkę na chwilę do ostygnięcia.

4. Roztrzep jajko i dodaj je do papki. Wymieszaj.

5. Usyp kopczyk z drugiej porcji mąki i dodaj do niej zaparzoną papkę.

6. Zagnieć ciasto.

Farsz do pierogów na słodkoFarsz do pierogów z mięsem, Farsz do pierogów z grzybami, Farsz do pielmieni

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama