Przejdź na stronę główną Interia.pl

Ukraińskie smaki: Pierogi

Ciasto pierogowe na maśle, Ciasto pierogowe zaparzane, Ciasto pierogowe na kefirze

Farsz do pierogów z mięsem

Reklama

500 g szynki

500 g karkówki

200 g boczku

1 duża cebula

1 duża marchew

1 seler

1 korzeń pietruszki

sól

pieprz

1. Warzywa i mięso pokrój w kostkę.

2. Wrzuć boczek na zimną, głęboką patelnię, a następnie ją rozgrzej.

3.  Kiedy z boczku wytopi się tłuszcz. dodaj karkówkę, szynkę i wszystkie warzywa (oprócz cebuli). Przykryj i duś, aż boczek, karkówka i szynka puszczą "sok".

4. Gotuj przez 1-1,5 godz. na wolnym ogniu.

5. Cebulę podsmaż na maśle.

6. Ugotowane mięso i warzywa utrzyj blenderem.

7. Dodaj cebulę, sól i pieprz.

Takie pierogi podawaj z cebulą usmażoną na złoto na wytopionej słoninie.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje