Reklama

Reklama

Klopsiki w sosie barbecue

Pożegnaj kulinarną nudę i wykorzystaj mielone w nieco inny sposób. Wyczaruj z niego niesamowite potrawy. Oto nasza propozycja.

Składniki

  • 50 dag mięsa mielonego
  • cebula
  • 2 szklanki śmietanki kremówki
  • bułka
  • jajko
  • pieprz i sól
  • 3 łyżki masła
  • olej
  • sos barbecue

Klopsiki w sosie barbecue - wykonanie:

1. Bułkę zalej śmietanką. Kiedy dobrze nasiąknie, rozetrzyj ją na gładką masę. Cebulę posiekaj w drobną kostkę i zeszklij na łyżce masła i 2 łyżkach oleju. Połącz z masą. 

Reklama

2. Dodaj mięso, jajko, sól i pieprz. Wyrób gładką masę. Zwilżonymi dłońmi uformuj z masy mięsnej kuleczki wielkości orzecha włoskiego. 

3. Smaż na rumiano na patelni na rozgrzanym oleju z dodatkiem 2 łyżek masła. Polej sosem i podawaj.

Zobacz także inne pomysły na obiad:

Duszona pieczeń wołowa

Pieczeń w kolorowym pieprzu

Na Żywo

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: klopsy | szwedzkie klopsiki | klopsiki | barbecue

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje