Reklama

Reklama

Pieczeń w kolorowym pieprzu

Zainspiruj się naszymi przepisami, a na pewno nie przesuszysz mięsa, które ma być przebojem niedzielnego obiadu. Pieczony schab w kolorowym pieprzu będzie soczysty i zachwyci wszystkich domowników.

Składniki

  • 1 kg schabu bez kości
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1-2 cebule
  • 4 łyżki musztardy dijon
  • 2-3 op. kolorowego pieprzu
  • oliwa, sól

Sposób przygotowania:

Reklama

1. Paprykę pokrój w paski. Cebulę obierz i pokrój w pióra. Schab umyj i osusz. Oprósz solą. Natnij wzdłuż, uważając, żeby nie przeciąć mięsa do końca. W nacięcie włóż paprykę. Mięso obwiąż mocną nicią. Posmaruj musztardą. 

2. Na wyłożonej folią aluminiowej tacce rozsyp kolorowy pieprz. Obtocz w nim mięso. Przełóż je do żaroodpornej formy. Obłóż cebulą. Polej oliwą. Piecz ok. 90 minut w 180°C, polewając wytworzonym sosem. 

Zobacz także:

Życie na gorąco

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje