ZDROWIE | Wtorek, 2 marca 2021 (08:55)
Problemy z cerą i włosami? Wiosenne osłabienie. Senność? Wiosenne osłabienie. Gorsza odporność? Wiosenne osłabienie. Spadek formy, występujący często w okolicach marca, wiele osób tłumaczy sobie właśnie zmianą pór roku. Niezależnie od tego, ile prawdy jest w tradycyjnym uzasadnieniu, w tym okresie warto zwrócić uwagę na codzienne menu. Oto kilka produktów, które pozwolą ci powitać wiosnę w dobrej formie.
1 / 10
Kiełki Chociaż na początku wiosny ze straganów i półek w warzywniakach kuszą nowalijki, lepiej nieco powściągnąć apetyt. Hodowane w szklarniach warzywa nie tylko są intensywnie nawożone, ale również poddawane działaniu środków bakterio- i owadobójczych, co negatywnie wpływa na ich jakość. Poza tym nowalijki, choć smaczne, często posiadają mniej cennych składników niż ich sezonowe odpowiedniki.
Źródło: 123RF/PICSEL