Reklama

Reklama

Woda po gotowanym ryżu, zamiast kawy?

Niemal każdego poranka sięgasz po kawę, potem pijesz kolejną, a popołudniami wyczerpana po dniu obowiązków, ponownie sięgasz po małą czarną. Może warto zmienić nawyki? Wiele zyskasz.

Kawa ma zdrową konkurencję

Reklama

Zamiast arabskiej "parzuchy" polecamy szklankę wody po gotowanym ryżu. Po tygodniu zauważysz zmiany, bo zdaniem ekspertów to prawdziwa energetyczna bomba, która z czasem wyleczy cię z ospałości. Zapomnisz o znużeniu i ociężałym ciele. 

Trenerzy personalni zalecają picie mikstury przed treningiem. Żeby smak nie był mdły, można dodać trzy składniki: imbir, miód i cytrynę. Warto pamiętać o tym, aby ryżu nie solić podczas gotowania. 

Woda po ryżu baza w kuchni

Buliony, sosy, koktajle. Doskonałą bazą dla nich jest woda po gotowanym ryżu.

Z czego to wynika? Wzięto pod lupę jej skład i okazało się, że zawiesina po gotowaniu ryżu zawiera witaminy z grupy B, żelazo, potas, cynk oraz magnez. 

To doskonałe uzupełnienie diety dla kobiet w ciąży, ponieważ woda zawiera kwas foliowy tak bardzo potrzebny w okresie prenatalnym.

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje