Reklama

Syrop czosnkowy

Czosnkowy syrop to prawdziwa tarcza obronna organizmu. Jest prosty w przygotowaniu. Jak go stosować?

Potrzebne będą: dwa ząbki czosnku,  sok z cytryny, dwie łyżeczki miodu surowego, 1/2 szklanki przegotowanej, ciepłej (ale nie gorącej!) wody 

Czosnek należy zmiażdżyć i wymieszać w słoiku z pozostałymi składnikami. Miksturę przykryć spodkiem lub płócienną czystą szmatką. Odstawić na min. dobę (temperatura pokojowa). Gotowe! 

Zażywaj 2-3 łyżki dziennie, a zapomnisz, co to przeziębienie. Jeśli chcesz zneutralizować nieprzyjemny zapach z ust po spożyciu czosnku, zjedz surowe jabłko. Przy okazji dostarczysz swojemu organizmowi dawkę bioflawonidów, poprawiających wchłanianie witaminy. 

Reklama

Zobacz także:

Show
Dowiedz się więcej na temat: syrop
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy