Reklama

Pokrzywa indyjska i jej zalety

Roślina nazywana jest naturalnym spalaczem tłuszczu.

Z badań naukowych wynika, że związek ten nasila rozkład tłuszczu w tkance tłuszczowej (lipoliza), dzięki czemu może być pomocny w walce z nadwagą i otyłością. Warto jednak pamiętać, że roślina ta ma też szereg innych właściwości prozdrowotnych. Jest wykorzystywana przy dolegliwościach sercowo- naczyniowych, problemach ze strony przewodu pokarmowego, chorobach układu oddechowe - go (astma), a także nadciśnieniu tętniczym, jaskrze i łuszczycy. 

Jak stosować? 

Pokrzywę indyjską najwygodniej kupić w formie tabletek z wyciągiem z tej rośliny. Stosuje się kapsułkę dziennie przez 6-8 tygodni. Zażywa się ją po posiłku, obficie popijając wodą. Potem należy zrobić trzytygodniową przerwę i znów można powtórzyć kurację.

Reklama

Zobacz także: 

Rewia
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy