Reklama

Reklama

Oczyść wątrobę na wiosnę

Codziennie jedz ostropest

Reklama

Łyżeczkę nasion zmiel i dodaj do dowolnego posiłku. Roślina ta nie zmienia smaku potraw. Odtruwa wątrobę.

Do potraw dodawaj  czarnuszkę lup pij z niej napar

Jedz łyżeczkę nasion czarnuszki dziennie. Co drugi dzień wypij napar: łyżeczkę nasion zalej szklanką wrzątku, parz 10 minut, przecedź i wypij.

Dwa razy dziennie pij wywar z mniszka lekarskiego

Łyżkę korzenia mniszka zalej szklanką wody i podgrzewaj do wrzenia. Następnie zmniejsz płomień i gotuj ok. 20 minut. Odstaw na 10 minut, przecedź i pij po pół szklanki 30 minut przed posiłkiem. Tydzień III Kontynuuj dobre nawyki z pierwszego tygodnia i zioło włącz soki warzywne. Zregenerują wątrobę i usprawnią jej pracę.

Pij trzy szklanki soku dziennie

Wykorzystaj buraki, marchew, korzeń pietruszki, korzeń selera i czarną rzepę. Łącz je ze sobą, doprawiaj sokiem z kiszonych ogórków lub kapusty. Wypijaj zawsze 20 minut przed posiłkiem. Przykładowa dzienna kuracja:

Na rano: 3 marchewki, średni burak, 1/3 szklanki soku z kiszonych ogórków, wymieszaj.

Na popołudnie: 3 marchewki, korzeń pietruszki, 1/2 czarnej rzepy.

Na wieczór: wyciśnij sok z 3-4 marchewek, 1/2 korzenia selera, 1/3 szklanki soku z kiszonej kapusty, wymieszaj.

Zobacz również:


Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje