Reklama

Reklama

Napój imbirowy na przeziębienie

Nastał czas przeziębień i obniżonej odporności. Warto więc wspomóc organizm w naturalny sposób. Oto przepis na napój, który załagodzi objawy choroby.

Właściwości imbiru są znane i doceniane od stuleci. Korzeń zawiera wapń, magnez, fosfor i potas. Działa przeciwzapalnie, poprawia działanie układu odpornościowego i trawiennego. Dlatego warto popijać napój imbirowy. Przepis jest banalnie prosty!

Reklama

Potrzebujesz:

- świeży korzeń imbiru

- ½ litra wody

- cytrynę

- miód

Nieobrany imbir kroimy w plastry i wkładamy do garnka. Zalewamy go wodą, po czym dodajemy sok z jednej cytryny i otartą skórkę z cytrusa. Całość gotujemy na małym ogniu przez około 15 minut. Gdy wywar ostygnie, dodajcie do niego odrobinę miodu, aby nabrał słodkiego smaku. Napój przelewamy do szklanej butelki.

Zobacz także:

Dowiedz się więcej na temat: napój impirowy | grypa | przeziębienie

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje