Reklama

Kurkuma. Tylko z chili lub pieprzem!

​Jesienią i zimą, czyli w sezonie częstych przeziębień, włącz do codziennej diety pół łyżeczki kurkumy. Możesz przygotowywać z niej herbat - kę albo dodawać do potraw.

Pamiętaj! Przyprawa ta lepiej się wchłania i ma większą moc leczniczą, jeśli połączysz ją z pieprzem lub chilli. Jak przygotować herbat - kę? Pół łyżeczki kurkumy w proszku zalej szklanką wrzącej wody i odstaw na 10 minut. Dodaj szczyptę chili lub pieprzu. Ciepły napar pij raz dziennie. Stosuj 3 miesiące. 

Uwaga! Jeśli dodajesz kurkumę do jedzenia, nie pij już herbatki. Kurkuma działa przeciwzapalnie i przeciwbakteryjnie. Wzmacnia też odporność organizmu. Warto stosować ją przy miażdżycy, chorobach serca i nowotworach. 

Reklama

Zobacz także:

Rewia
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy