Reklama

Imbirowy napar na zgagę

​ Świeży imbir pochłania kwasy cofające się do przełyku.

 Wspomaga trawienie i łagodzi nudności.

Przygotowanie: wrzuć do szklanki 1/2 łyżeczki listków zielonej herbaty (bez dodatków, np. sencha lub gunpowder). Zagotuj 3/4 szklanki wody, odczekaj minutę od momentu wrzenia i zalej listki. Przykryj spodkiem. Odczekaj 5 minut. Dodaj 1/4 łyżeczki świeżo startego imbiru, wymieszaj. Pij małymi łykami, póki napar jest ciepły. 
Stosowanie: pij 1-2 razy dziennie pół godziny po jedzeniu przez 1-2 tygodnie.

Gdy dolegliwości ustąpią, pij zawsze wtedy, kiedy zjesz zbyt obfity posiłek.

Reklama
Życie na gorąco
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy