Reklama

Reklama

Przejdź na stronę główną Interia.pl

Grillowanie. Jak nie obciążać wątroby?

Podczas letniego grillowania kuszą nas potrawy, które mogą być ciężkie dla naszej wątroby. Sprawdź czego unikać i na co możesz sobie pozwolić, aby czuć się dobrze.

Grilluj chude mięsa i warzywa

Zamiast tradycyjnej karkówki, kaszanki, kiełbasy, wybierz drób bez skórki, ryby słodkowodne. Unikaj mięs peklowanych, konserwowanych saletrą (azotyn sodu E250). Rób mięsno-warzywne szaszłyki. Mają dwa razy mniej kalorii niż tradycyjne mięsne. 

Do grillowania idealne są plastry cukinii, bakłażana, papryka, pieczarki, pomidorki cherry czy krążki cebuli. Mięso zawsze jedz w towarzystwie warzyw - zneutralizują toksyny powstające podczas grillowania.

Dowiedz się więcej na temat: kuchnia | grill

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje