Przejdź na stronę główną Interia.pl

Dietetyczny szlagier? Inulina

Częściej używaj jej w kuchni lub kupuj wzbogacane w nią gotowe produkty.

Najnowsze odkrycia naukowe wskazują na to, że wzbogacając jadłospis o pewne związki, możemy znacznie poprawić stan swojego zdrowia. Cóż to za związki? To naturalne wielocukry. Jednym z nich jest inulina, występująca w bulwach i korzeniach niektórych roślin, m.in. egzotycznego omanu i topinamburu, szparagach i karczochach, ale także w rodzimej cykorii, cebuli czy jęczmieniu. Z cykorii pozyskiwana jest najczęściej.

Reklama

>>>Dlaczego jest tak cenna? Przeczytaj na kolejnej stronie<<<

Dowiedz się więcej na temat: inulina | diety | zdrowie | odchudzannie

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje