Reklama

Co odpowiada za bóle głowy?

Zła dieta. Okazuje się, że to, co jemy ma ogromny wpływ na nasze samopoczucie. Co należny zmienić w codziennym menu? I czego jeszcze unikać w codziennym życiu?

Na pewno wiadomo, że cierpiąc na ból głowy nie należy spożywać w nadmiarze takich produktów jak pleśniowe sery, orzeszki, czekolada, wędzone wędliny i ryby, marynaty, kawa i alkohol. 

Wiadomo, że pozycja leżąca nasila ból, więc ulgę może przynieść chodzenie oraz uciskanie bolącego obszaru głowy. 

Dieta pomaga też w walce z migreną i bólem głowy. W łagodzeniu ataków pomocna jest papryczka chili, która zawiera znieczulającą receptory nerwowe kapsaicynę. Warto dodawać ją po szczypcie do potraw.

Zobacz także: 

Reklama
Rewia
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy