Reklama

Co jeść, żeby uniknąć zajadów i pękania ust

Zadbaj, by na talerzu gościły produkty, które są dobrym źródłem witamin A (brokuły, marchew, groch, brzoskwinie, dynia, mleko), E (oleje roślinne, kapusta biała, natka, szpinak, czarne jagody, orzechy) i B2 (kasza jęczmienna, płatki kukurydziane). Kakao i zielone warzywa dostarczą ci magnezu, a awokado i morele – żelaza. Wypijaj co najmniej 2 litry wody mineralnej dziennie – odpowiednia ilość płynów jest niezbędna do prawidłowej regeneracji komórek.

Śniadanie 

Omlet z pomidorami i natką, 2 kromki razowca z masłem, kawa zbożowa albo owsianka z jabłkiem i cynamonem, kawa. 

Drugie śniadanie 

Suflet czekoladowy, herbata wiśniowa albo kanapka z serem dojrzewającym, wędliną, sałatą i pomidorem, woda z limonką. 

Obiad 

Grochówka, klopsy cielęce, kasza, surówka z marchwi i selera, kompot jabłkowy albo zupa brokułowa, ziemniaki, rolada wołowa, kapusta, woda z miętą. 

Podwieczorek 

Koktajl na kefirze z bananem i jagodami, woda albo sałatka z brzoskwiń, pomarańczy i jabłka, kawa z mlekiem. Kolacja Makaron razowy ze szpinakiem, woda z cytryną albo pasta z makreli ze szczypiorkiem, graham - ka, świeży ogórek, herbata.

Reklama

Zobacz także:

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy