Reklama

Reklama

Co jeść, by nie mieć zajadów?

Odpowiedni jadłospis pomoże ci pozbyć się problemu zajadów. Zobacz, co powinnaś jeść!

Warto wprowadzić do jadłospisu produkty bogate w witaminy z grupy B, jak np. mleko i przetwory mleczne, drożdże piekarskie, mięso, fasolę, groch, wątróbkę, ryby, wyroby pełnoziarniste, awokado.  

Reklama

Dieta musi też dostarczyć witaminy C (np. cytrusy, owoce leśne) oraz witaminy A (brokuły, marchew, groch, brzoskwinie, dynia, mleko) i żelaza (wątroba, nerki, mięso, jaja). Unikaj kawy, alkoholu, pikantnych potraw oraz słodyczy.

Przykładowy jadłospis:

Śniadanie:

Omlet z pomidorami, 2 kromki

razowca z masłem, kawa zbożowa lub owsianka z jabłkiem i cynamonem, herbata zielona. 

Drugie śniadanie: 

Suflet z kakao, herbata wiśniowa albo kanapka z serem dojrzewającym, wędliną, sałatą

i pomidorem, woda z limonką. 

Obiad:

Grochówka, klopsy cielęce, kasza, surówka z marchwi i selera,

kompot jabłkowy albo krem

brokułowy, ziemniaki, rolada

wołowa, kapusta, woda z miętą. 

Podwieczorek:

Koktajl na kefirze z bananem

i jagodami, woda albo sałatka

z brzoskwiń, pomarańczy i jabłka, kawa z mlekiem. 

Kolacja: 

Makaron razowy ze szpinakiem,

woda z cytryną albo pasta z makreli ze szczypiorkiem, grahamka, świeży ogórek, herbata.
Zobacz także:


Dowiedz się więcej na temat: zajady | zdrowie | diety

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje