Reklama

Reklama

Przejdź na stronę główną Interia.pl

Co jeść, aby zapobiec grzybicy po antybiotyku

Zmień dietę na taką, która wzmocni organizm. Przede wszystkim jedz 4-5 małych posiłków dziennie co 2-3 godziny. Jak powinny być przygotowane?

Powinny być lekkostrawne, gotowane w wodzie lub na parze, duszone, pieczone albo grillowane bez tłuszczu.

Reklama

Unikaj smażenia. Zupy sporządzaj tylko na wywarach warzywnych. Zrezygnuj z produktów zawierających cukier oraz tych z białej mąki (w tym z pieczywa na drożdżach), z nabiału na słodko, wędzonek i konserw, a także czarnej herbaty i kawy.

Śniadanie

Dwie kromki pieczywa żytniego na zakwasie z żółtym serem, sałatą, kwaszonym ogórkiem i pomidorem, herbata ziołowa.

Drugie śniadanie

Sałatka z pomidora, kwaszonego ogórka, papryki, cykorii i zielonej sałaty polana jogurtem naturalnym z koprem, woda.


Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje