Reklama

Reklama

Antygrypina, czyli przepis na odporność i walkę z przeziębieniem

Jak przygotować antygripinę?

Składniki

  • 1 cytryna
  • 2 grejpfruty
  • pół litra wody
  • ząbek czosnku
  • 5 łyżek miodu
  • 3 cm obranego kłącza imbiru
  • 2 kłącza kurkumy

Sposób przygotowania:

Reklama

Cytrynę oraz grejpfruty umyć, obrać, usunąć pestki (tylko z cytryny) i rozerwać na mniejsze części.

Kurkumę i imbir myjemy i kroimy na kawałki.

Cytrynę, kurkumę, imbir, czosnek oraz miód umieszczamy w blenderze.

Miksujemy całość na jednolita masę. Konsystencja powinna być gładka, ale gęsta.

Antygrypinę przechowujemy w lodówce do ok. 3 dni.

Zobacz także:

Reklama

Reklama

Reklama