Reklama

Reklama

Antygrypina, czyli przepis na odporność i walkę z przeziębieniem

Domowe sposoby na przeziębienie od lat goszczą w każdym domu. Są tanie, szybkie w przygotowaniu i skuteczne. Kolejną ich zaletą jest brak chemii. Taka mikstura zwana jest również domowym antybiotykiem. Jak ją wykonać?

Czym jest antygrypina?

Jest to domowy syrop przygotowany z imbiru, miodu, kurkumy, grejpfrutów lub innych cytrusów. Przepis można modyfikować według własnych upodobań i zastąpić wyciśnięty sok grejpfrutowy np. cytryną lub pomarańczą. W przeciwieństwie do syropu z cebuli, smak antygrypiny jest dość przyjemny. Tak przygotowany preparat ma działanie:

Reklama

- antybakteryjne

- przeciwzapalnie

 - wzmacnia odporność 

Jak często ją pić?

Na wzmocnienie odporności polecana jest dawka 1-2 kieliszków dziennie. Jeśli walczysz z przeziębieniem to dawkę należy podwyższyć do 2-3 kieliszków. Warto nadmienić, że grejpfrut jest owocem, który reaguje z różnymi lekami, dlatego należy ją spożywać ok. 2 godzinny przed lub po ich spożyciu.

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje