szparagi

(Kuchnia ,warzywa)

Artykuły (14)

  • Kuchnia ,warzywa

    Popularne warzywo jest trujące? W sezonie jemy je na potęgę

    • Wtorek, 6 lutego (13:19)
    Popularne warzywo trafiło do ścisłej czołówki rankingu najbardziej trujących roślin. Chodzi o szparagi, którymi w sezonie zajadają się Polacy. Dlaczego mogą szkodzić?
    szparagi
  • Szparagi: Właściwości i zastosowanie, jak gotować i obierać

    Szparagi: Właściwości i zastosowanie, jak gotować i obierać

    • Poniedziałek, 10 maja 2021 (14:43)
    Sezon na szparagi trwa tylko dwa miesiące. W tym czasie cieszą się one sporą popularnością. Mają wiele zalet, a ich przygotowanie nie jest skomplikowane.
    szparagi
  • Delikatna zupa krem

    Delikatna zupa krem

    • Wtorek, 10 maja 2016 (11:58)
    Klasyka. Aksamitna, pyszna i... błyskawiczna.
    szparagi
  • Szparagi z makaronem i pomidorkami

    Szparagi z makaronem i pomidorkami

    • Wtorek, 10 maja 2016 (11:41)
    Spaghetti można wzbogacić kawałkami pokrojonego na małe kawałki awokado i posypać posiekanymi listkami bazylii.
    szparagi
  • Szparagowe rozkosze

    Szparagowe rozkosze

    • Poniedziałek, 11 maja 2015 (14:47)
    Sezon trwa krótko. Nie traćmy więc czasu i jedzmy szparagi cały maj!
    szparagi
  • Szparagi pomagają schudnąć

    Szparagi pomagają schudnąć

    • Czwartek, 30 stycznia 2014 (14:18)
    Białe, zielone lub fioletowe.
    szparagi
  • Szparagi: gotowane czy smażone?

    Szparagi: gotowane czy smażone?

    • Czwartek, 23 maja 2013 (14:30)
    Przez wieki gościły na królewskim stole, dziś są dostępne dla każdego.
    szparagi
  • Wiwat, szparagi

    Wiwat, szparagi

    • Czwartek, 9 maja 2013 (11:39)
    Majową porą stawiamy na szparagi. Dzisiaj w wersji zapiekanej.
    szparagi
  • Majowe szparagi

    Majowe szparagi

    • Wtorek, 7 maja 2013 (13:20)
    Sezon na nie trwa zaledwie kilka tygodni, dlatego warto wykorzystać go w pełni i sięgać po to wyjątkowe warzywo jak najczęściej. Właśnie teraz możesz kupić świeże szparagi.
    szparagi
  • Zupy z nowalijek

    Zupy z nowalijek

    • Piątek, 18 maja 2012 (10:46)
    Podane w talerzach czy pucharkach wyglądają bajecznie kolorowo. Pachną wiosną i smakują wyśmienicie.
    szparagi, nowalijki, botwina
  • Zielono na stole

    Zielono na stole

    • Wtorek, 15 maja 2012 (09:37)
    Wiosna kusi świeżymi warzywami, których nie może zabraknąć w naszych posiłkach. To bogate źródło witamin, a przy tym niemal bez kalorii!
  • Szparagi - instrukcja obsługi

    Szparagi - instrukcja obsługi

    • Piątek, 11 maja 2012 (12:30)
    Są niskokaloryczne, bogate w witaminy i minerały. Kiedyś uznawane za afrodyzjak.
    szparagi