mieso

Artykuły (4)

  • Mięso w cieście francuskim

    Mięso w cieście francuskim

    • Czwartek, 3 stycznia 2019 (14:08)
    Ten rodzaj ciasta może mieć w kuchni szerokie zastosowanie. Warto mieć pod ręka ciasto francuskie. Oto, co można z niego wyczarować w niecałe pół godziny.
  • Indyk pachnący ziołami

    Indyk pachnący ziołami

    • Czwartek, 4 stycznia 2018 (14:51)
    Jeżeli chcesz uzyskać wyjątkowy, soczysty smak indyka nie bój się przypraw. Najlepsze są świeże zioła, tj. majeranek, tymianek, bazylia, oregano. Wrzuć całe gałązki, łącznie z łodyżkami;...
  • Wieprzowina: Mięso zalecane przez dermatologów

    Wieprzowina: Mięso zalecane przez dermatologów

    • Czwartek, 4 stycznia 2018 (11:38)
    Czy warto jeść wieprzowinę? Dietetycy twierdzą, że tak. To źródło: cynku, potasu i fosforu. Poza tym znajdziemy tu witaminy: B 1 lub E. Ta ostatnia, jak twierdzą dermatolodzy, ma wpływ na...