kasza

Artykuły (11)

  • Papryki faszerowane kaszą

    Papryki faszerowane kaszą

    • Wtorek, 12 listopada 2019 (10:12)
    Sposób gotowania bulguru zależy od wielkości ziaren. Drobny wystarczy zalać wrzątkiem (półtorej szklanki na szklankę kaszy), gruby gotować 10 min (zalać płynem w proporcji 2:1).
    kasza
  • Kaszogery. Zdrowie na talerzu

    Kaszogery. Zdrowie na talerzu

    • Piątek, 5 października 2018 (11:59)
    Czym zastąpić mięso w klasycznych burgerach? Kaszą. Jak to zrobić?
    kasza
  • Kasze w diecie antyrakowej

    Kasze w diecie antyrakowej

    • Wtorek, 19 stycznia 2016 (14:35)
    Chronią przed nowotworami jelita grubego i piersi.
    kasza
  • Kasza reaktywacja

    Kasza reaktywacja

    • Czwartek, 6 marca 2014 (12:06)
    Wraz z modą na zdrowe odżywianie wraca zainteresowanie kaszami. Poza łatwo przyswajalnym białkiem roślinnym i błonnikiem zawierają też mnóstwo witamin i mikroelementów.
    kasza
  • Kasza jak lekarstwo

    Kasza jak lekarstwo

    • Czwartek, 13 lutego 2014 (09:23)
    Doskonała na rozmaite dolegliwości.
    kasza
  • Dieta bogata w resztki

    Dieta bogata w resztki

    • Piątek, 27 grudnia 2013 (10:01)
    To podstawowa broń w leczeniu zaparć, a celem jej stosowania jest zwiększenie spożycia błonnika.
  • Niedzielne śniadanie

    Niedzielne śniadanie

    • Czwartek, 19 września 2013 (16:18)
    Do celebrowania bez pośpiechu.
  • Lepsza kasza

    Lepsza kasza

    • Poniedziałek, 4 marca 2013 (12:22)
    Gotowanie kaszy to nie kaszka z mleczkiem. Każdy rodzaj wymaga innego traktowania.
    kasza
  • Zdrowe nie znaczy nudne!

    Zdrowe nie znaczy nudne!

    • Wtorek, 13 listopada 2012 (12:32)
    W ofercie firmy Kupiec dostępny jest produkt, który docenią zarówno miłośnicy dobrego jedzenia jak i fani zdrowego odżywiania.
    kasza
  • Nasza kasza

    Nasza kasza

    • Wtorek, 28 lutego 2012 (12:32)
    Gryczana, jęczmienna, jaglana.... Mnóstwo gatunków, a wszystkie niezwykle dla nas cenne. Wykorzystujmy je w kuchni jak najczęściej, wszak już stare porzekadło mówi, że od kaszy człowiek...
  • Żyć bez glutenu

    Żyć bez glutenu

    • Poniedziałek, 26 września 2011 (11:21)
    Jeszcze do niedawna celiakię uważano za chorobę dzieci. Dziś to groźne schorzenie jelit najczęściej wykrywa się u osób 30-50 letnich. Jeżeli szybko zastosujesz dietę, chorobę uda się...