Reklama

„White Plate. Słodkie”

Pierwsza książka autorki jednego z najpopularniejszych polskich blogów kulinarnych.

Sześć lat pisania, pieczenia i gotowania, setki znakomitych przepisów i apetycznych zdjęć, 100 000 wiernych czytelników z całego świata i w pełni zasłużona sława internetowej świątyni smaków. Blog White Plate to już prawdziwa instytucja, a jego twórczyni, Eliza Mórawska, jest dziś jedną z najbardziej wpływowych postaci polskiej blogosfery. Dyktuje kulinarne trendy, inspiruje i zachwyca umiejętnością delektowania się życiem. Jesienią zaraża apetytem na dynię, latem sprawia, że tłumy blogowiczów mają ochotę na ciasto z rabarbarem. Dotychczas jej przepisy publikowane były jedynie na blogu - teraz po raz pierwszy ukazują się w formie tradycyjnej książki kucharskiej.

Reklama

W "White Plate. Słodkie" znajdziecie 55 niezawodnych przepisów na słodkie wypieki. Receptury przywiezione z bliskich i dalekich kulinarnych podróży przeplatają się tu ze smakami dzieciństwa spędzonego na Podlasiu, a cukiernicze odkrycia sąsiadują z autorskimi wersjami nieprzemijającej deserowej klasyki. Przed Wami tarty i torty, mazurki i babki, croissanty i pączki, serniki i brownie, muffinki i bezy... i o wiele, wiele więcej. Smacznego!

Książka dwujęzyczna - tekst w językach polskim i angielskim.

Eliza Mórawska - z wykształcenia dziennikarz, od 2006 roku aktywna blogerka. Prowadzi jeden z najpopularniejszych polskich blogów kulinarnych - White Plate (odwiedzany przez 100 000 czytelników w ciągu miesiąca). Wielokrotnie nagradzana; wyróżniana za promowanie kultury kulinarnej w epoce fast-foodów, uznana za jedną z 30 najbardziej wpływowych postaci polskiej blogosfery ostatnich 10 lat. Z zamiłowania domowy piekarz propagujący kulturę wypieku tradycyjnego polskiego pieczywa, któremu poświęciła swój drugi blog - Pracownia Wypieków. Miłośniczka podróży kulinarnych oraz staropolskich przepisów, które chętnie unowocześnia i propaguje na swoim blogu.

"White Plate. Słodkie"

Eliza Mórawska

Wydawnictwo Dwie Siostry

Styl.pl/materiały prasowe
Dowiedz się więcej na temat: książki | przepisy | ciasta | Okładka książki
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy