Reklama
Wielkanocne inspiracje

Marmurkowe jajka faszerowane na zielono

Przepisy na potrawy kuchni staropolskiej w nowym, jeszcze smaczniejszym wydaniu.

Składniki

  • 8 jajek
  • sól, ocet
  • 1/2 dojrzałego awokado
  • 1 łyżeczka chrzanu ze słoika
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • czarny sezam lub czarnuszka do posypania

Sposób przygotowania:

1. Jajka ugotuj na twardo - 10 minut w wodzie z odrobiną soli i octu. Wyjmij i delikatnie potłucz skorupkę, np. łyżeczką. Jajka włóż do ciepłego, mocnego wywaru herbacianego, z gotowania szpinaku albo do ciepłej wody z dowolnym barwnikiem spożywczym. Trzymaj, aż jajka wystygną. Obierz je ze skorupek. Rozetnij na pół. Wyjmij żółtka. 

2. Awokado rozkrój, wyjmij miąższ. Żółtka zmiksuj z awokado i chrzanem. Dopraw solą i sokiem cytrynowym. Zielony krem przełóż do papierowej tutki i wyciśnij do wydrążonych jajek. Posyp sezamem. 

Reklama

Zobacz także:

Życie na gorąco
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy