Przejdź na stronę główną Interia.pl

Wielkanocne inspiracje

Jajka faszerowane pieczarkami

Wielkanocny smak tradycji.

Składniki

  • 4 jajka
  • 8 dużych pieczarek
  • 2 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz
  • szczypiorek
  • masło

Przygotowanie:

Reklama

Jajka ugotuj na twardo, przestudź i obierz. Przekrój je na pół i delikatnie wyjmij żółtka. Połówki jajek odłóż na bok, a żółtka rozdrobnij widelcem.

Pieczarki obierz i zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Na patelni rozgrzej masło, wrzuć pieczarki i podsmaż, aż woda z nich odparuje.

Podsmażone pieczarki wymieszaj z żółtkami, dodaj majonez, przypraw solą i pieprzem.

Nałóż farsz do białek i posyp szczypiorkiem. Gotowe.

Zobacz także: