Przejdź na stronę główną Interia.pl

Nowa kuchnia wegetariańska

​Przepisy autorów znakomitego bloga "The Green Kitchen Stories" w książce odkrywającej bogactwo zielonych i zdrowych potraw.

Co może wyniknąć ze zderzenia dwóch różnych światów ulinarnych? Dbającej o jakość produktów, lecz nie rezygnującej z mięsa Luise oraz Davida - niezdrowo odżywiającego się wegetarianina (tak, są tacy!) - miłośnika makaronów, pizzy i słodyczy... Efektem ich wspólnych kulinarnych poszukiwań okazał się znakomity blog "The Green Kitchen Stories", który ma od lat swych wiernych czytelników na całym świecie. Dzięki przepisom zawartym w ich wspólnej książce odkryjemy bogactwo zup, sałatek, soków i przekąsek, prostych do przyrządzenia, ale pełnych smaku i fantastycznie podanych.

Nauczymy się, jak błyskawicznie przyrządzić na śniadanie smażone szparagi z ziołami, falafel z dzikim ryżem, ziołami i pistacjami na lunch, a sycylijską parmigianę di zucchini na kolację z przyjaciółmi. Zaspokoimy apetyt na słodycze dekadenckim ciastem z buraków i czekolady albo przepysznym sernikiem mrożonym z truskawkami na słonecznikowym spodzie.

Reklama

Znakomite zdjęcia oraz cudowne przepisy zawarte w tej niezwykłej książce kucharskiej każdego zachęcą do gotowania i jedzenie potraw dobrych zarówno dla ciała, jak i dla ducha.

Luise Vindahl i David Frenkiel "The Green Kitchen. Zielono & zdrowo. Nowa kuchnia wegetariańska"