Reklama

Reklama

Usta: Jak ująć im lat

Dobre rady

Jeśli często pękają ci kąciki ust, jedz więcej produktów bogatych w cynk. Dużo tego pierwiastka mają pestki dyni, kapusta i ogórki.

Reklama

Codziennie pod ochroną



Noś w torebce ochronną pomadkę i smaruj nią usta kilka razy dziennie. Zapobiegniesz w ten sposób wysychaniu i pierzchnięciu warg. Jeśli używasz kolorowej szminki, szukaj takiej, która oprócz właściwości upiększających ma także pielęgnujące.

Na bolesne pęknięcia zastosuj sok z zielonego ogórka. Przyspiesza gojenie ranek i bardzo dobrze nawilża. Możesz go wymieszać z łyżeczką tłustego twarogu lub gęstego, naturalnego jogurtu. Obydwa produkty również mają właściwości kojące i regenerujące.

Zobacz także:

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje