Reklama

Reklama

Możesz schudnąć bez wyrzeczeń

Przybyło ci kilka kilogramów podczas epidemii? Nie musisz teraz się głodzić. Wybieraj jednak właściwe produkty i przestrzegaj kilku zasad.

Rano jajko

Jest niskokaloryczne i dostarcza cennych składników odżywczych: pełnowartościowego białka, witamin oraz mikroelementów. Jednak jego najważniejszą właściwością jest to, że reguluje poziom cukru we krwi. Po zjedzeniu gotowanego jajka, delikatnej jajecznicy na maśle lub omletu bez tłustych dodatków nie przytyjesz i długo nie poczujesz głodu.

Reklama

Nie obawiaj się też, że po jajkach wzrośnie Ci poziom cholesterolu. Zawarte w żółtku nienasycone kwasy tłuszczowe i lecytyna skutecznie obniżają stężenie złego cholesterolu (LDL) i podnoszą dobrego (HDL). Oczywiście nie przesadzaj z ilością jajek. Jedno dziennie wystarczy.

Pamiętaj o płynach

Jeśli za mało pijesz, możesz odczuwać głód. Ssanie w żołądku często świadczy o niedostatecznym nawodnieniu organizmu. Między posiłkami pij dużo wody i innych napojów bez cukru, a apetyt na jedzenie zmaleje. Wypróbuj napar z imbiru. Znany ze swoich właściwości antywirusowych, pomaga także schudnąć. Zawiera bowiem gingerol, który przyspiesza przemianę materii, poprawia trawienie i hamuje apetyt. Pij 2-3 szklanki naparu dziennie. Może być zimny, np. z lodem.

Dowiedz się więcej na temat: jaja | dieta | orzechy | zbędne kilogramy

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje