Reklama

Reklama

Ewa Wachowicz zdradza rodzinny sekret

Przepisy Ewy Wachowicz w dużej mierze opierają się na kuchni domowej. Tym razem swoich fanów na Instagramie była miss zachwyciła przepisem, który dostała od mamy.

Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami, dlatego domowy żur będzie na wagę złota.

Reklama

Jak go zrobić krok po kroku? Wystarczą trzy składniki, aby przygotować zakwas. 

Okazuje się, że produkty większość z nas ma w domu. 

Ewa Wachowicz na Instagramie uczy, jak zrobić zakwas według przepisu jej mamy. 

Składniki

  • 200 g płatków owsianych
  • 1 łyżka mąki żytniej
  • 2 ząbki czosnku
  • Ok 2 lity letniej, przegotowanej wody

W gotowaniu byłej miss towarzyszy jej partner. Jego głos zza kamery przypadł do gustu fanom Wachowicz, tym bardziej, że błyskotliwie odpowiada na pytania celebrytki. 

Sposób przygotowania według Ewy Wachowicz jest następujący.

"Do kamionki lub słoika wsypać płatki, mąkę zalać wodą, wymieszać i dodać czosnek. Przykryć ściereczką i zostawić na 3-4 dni. 

Po tym czasie gotowy zakwas przechowywać w lodówce (tak do 3 tyg zużyć)"- napisała na Instagramie restauratorka i autorka książek kucharskich. 

I na tym nie kończą się propozycje Wachowicz. Kolejna jest dla łasuchów. Wystarczy spojrzeć na to zdjęcie i już ślinka cieknie. 

Baba z makiem wygląda wyśmienicie. 

Zobacz także:


Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje