Reklama

"Zielenina na talerzu"

Kuchnia wegetariańska nie musi być nudna i trudna. Ta książka udowadnia, że bez problemów można zamienić dotychczasową dietę na talerz pysznej zieleniny.


"Zielenina na talerzu" to kompozycja ponad 100 oryginalnych przepisów na śniadania, obiady, kolacje i desery - podzielonych zgodnie z porami roku. Magdalena Cielenga-Wiaterek, autorka słynnego bloga Zielenina, pokazuje, że kuchnia wegetariańska jest łatwa i pyszna. Kolorowe i proste w przygotowaniu dania kuszą sezonowymi składnikami, które można kupić w każdym sklepie.

To książka nie tylko dla wegetarian, ale dla każdego, kto ma ochotę wzbogacić swoje codzienne menu o zdrowe i smaczne dania pełne kasz, warzyw i owoców doprawione pachnącymi ziołami.

Reklama

Magdalena Cielenga-Wiaterek - prawniczka, która pasję do paragrafów zamieniła na miłość do gotowania, propagowania zdrowej kuchni i ekologicznego stylu życia. Wegetarianka od wielu lat. Zaangażowana w obronę praw zwierząt i ochronę środowiska naturalnego. Prowadzi popularny blog kulinarny "Zielenina". Współpracuje z fundacjami "Wiemy, co jemy" oraz "Zdrowy Przedszkolak". Ma stałą rubrykę w magazynie "Vege". Autorka książki "Zielenina na talerzu. Wegetariańsko, sezonowo, lokalnie" i redaktor naczelna magazynu "Maszkety". Prowadzi warsztaty kulinarne dla dzieci i dorosłych.

"Zielenina na talerzu. Wegetariańsko, sezonowo, lokalnie", Magdalena Cielenga-Wiaterek, Wydawnictwa Druga Strona.

materiały prasowe
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy