Reklama

Reklama

Przejdź na stronę główną Interia.pl

Samar Khanafer, "Szafran, mięta i kardamon"

Po pierwszej, znakomicie przyjętej przez wszystkich miłośników dobrej kuchni, książce "Hummus, za’atar i granaty", czas na kolejną przygodę kulinarną z Samar.

"Szafran, mięta i kardamon" to zbiór ponad 100 przepisów, które pozwolą na nowo odkryć zioła i przyprawy - począwszy od rodzimej natki pietruszki, przez tymianek, kumin czy kolendrę, aż po sumak, anyż oraz szafran. Samar dobrze znane dania prezentuje tu w nowej, jeszcze smaczniejszej i ciut mocniej doprawionej odsłonie.

Reklama

 Łączy przy tym przeróżne tradycje kulinarne - proponuje głównie dania z lokalnych polskich składników, ale doprawione całkiem sporą szczyptą egzotyki. Autorka dzieli się również mnóstwem praktycznych porad związanych z przechowywaniem ziół i przypraw. Książka została przygotowana zgodnie z polskim kalendarzem sezonowości - tak, żeby zawsze jeść to, co akurat jest najzdrowsze, najsmaczniejsze i... najtańsze.

 Książka zawiera dodatek w postaci listy zakupów, opracowaną pod konkretny przepis z książki.

 Samar Khanafer - w połowie Polka, w połowie Libanka, urodzona w Leningradzie, wychowana w Polsce. Ekspertka od kuchni bliskowschodniej. Autorka kulinarnego bestsellera "Hummus, za’atar  i granaty". Projektantka graficzna. Uczestniczka III polskiej edycji programu MasterChef, w którym jej umiejętności docenili między innymi Gordon Ramsey i Michel Roux Sr. Autorka bloga - blogsamar.com, gotuje na antenie Dzień Dobry TVN i współpracuje z liczną prasą branżową. Prowadzi warsztaty z kuchni arabskiej w całej Polsce oraz dba, aby do hummusu nie dodawać sody. Prywatnie żona i mama Mii.

 Wydawnictwo Buchmann

Premiera 31.10.2018

Oprawa twarda

Format 21 x 27 cm

Ilość stron 320

Cena 69,99 zł



Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje