Przejdź na stronę główną Interia.pl

Sabrina Ghayour "Sirocco"

Jak powiedziała Nigella Lawson - Sabrina Ghayour potrafi wspaniale oswajać egzotykę. Dowodem na to jest pełna aromatycznych przepisów kulinarna książka "Sirocco", która przykuwa uwagę już samą barwną okładką.

Ogromnym atutem książek Sabriny Ghayour są nieskomplikowane przepisy z elastyczną listą składników. Sabrina nie lubi łatek, które przykleja się kuchni bliskowschodniej: "pikantna", "pełna przypraw". Kluczem są naturalne składniki i kilka sekretów, które chętnie zdradza w "Sirocco".

Reklama

Inspiracją do wszystkich przepisów w książce Sabriny była kuchnia Bliskiego Wschodu, ale ich podstawą są świeże produkty oraz style i techniki gotowania z Zachodu, stąd jej tytuł, "Sirocco" (sirocco to gorący, suchy wiatr, który wieje ze wschodu na zachód; opisywany jako ciepły, ostry i parny). Żadna z prezentowanych tu potraw nie jest autentycznie bliskowschodnia - autorka postanowiła po prostu podzielić się z czytelnikami prostymi, pełnymi smaków daniami, które przygotowuje na co dzień.

Sabrina Ghayour "Sirocco", premiera: 29 marca 2017 roku, wydawnictwo Insignis Media, przekład Dorota Malina.

.


Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje