Reklama

​Pascal Brodnicki "Kuchnia z pomysłem"

Kocham gotować, nic tak nie zdejmuje ze mnie stresu codzienności. Ale dobrze rozumiem tych, którzy mówią: kiedy na to znaleźć czas?! Gotowania trzeba się uczyć. Dobra wiadomość: nie jest to zbyt skomplikowane. Można szybko i smacznie? Można!

Gotuję, nie marnuję! Jak gotować prosto, szybko, smacznie, sezonowo? A do tego tak, by jak najmniej się zmarnowało?

Kuchnia z pomysłem. Kupuj mądrze, przechowuj sprytnie, gotuj pysznie to zbiór niezawodnych trików.

Dzięki nim: - będziesz kupować racjonalnie - zorganizujesz idealną spiżarnię - od razu rozpoznasz świeże produkty - stworzysz niezwykłe połączenia smaków - przestaniesz wyrzucać jedzenie.

Prosta kuchnia może być pyszna! Spróbuj cappuccino z zielonego groszku z wędzonym halibutem, domowego majonezu, chrupiącego tiramisu, paprykowego brownies...

Reklama

Ponad 60 nowoczesnych przepisów.  

Pascal Brodnicki - syn Francuzki i Polaka. Gotowania uczył się we francuskich szkołach gastronomicznych. Pracował w renomowanych francuskich restauracjach, ale to podróże ostatecznie ukształtowały jego kulinarną pasję i warsztat. Prekursor telewizyjnych programów kulinarnych w Polsce. Od 11 lat uczy, jak gotować smaczniej i ciekawiej. Na dodatek przekonuje, że to naprawdę nic trudnego.  

Skrzydełko lewe: Kiedy zaczynałem gotować, miałem jedną książkę kucharską. I przyrządziłem wszystkie potrawy, które w niej były. Nauczyłem się podstaw. Potem mogłem sobie pozwolić na wprowadzenie zmian w przepisach według mojego pomysłu. Byłem trzynastolatkiem. Ale to nic nie znaczy, bo gotować można zacząć w każdym wieku. Nigdy nie jest za późno.  

Skrzydełko prawe: Pisząc tę książkę, odpowiadałem na pytania, które zadajemy sobie, stojąc przed półką w sklepie, a także te słyszane na co dzień. Który kawałek mięsa do duszenia, a który do pieczenia? Jak dobrać przyprawy? Co robić, żeby nie psuły się warzywa i owoce? W jaki sposób przechowywać jedzenie, którego nie zużyliśmy?


Styl.pl/materiały prasowe
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy