Reklama

Katarzyna Bosacka: „Bosacka po polsku”

Moja książka jest dla tych wszystkich, którzy mają w kuchni sprzęt podstawowy – nóż, deskę do krojenia, garnek i blender.

Którzy kochają tradycyjną kuchnię polską, ale chcą zaskoczyć siebie i gości dobrze znanymi daniami przyrządzonymi i podanymi inaczej. Zatem noże w dłoń, para buch, wyobraźnia w ruch! Witajcie w świecie kolorowych pierogów, tatara z lubczykiem i śledzi z kawiorem. Niech smak pstrąga w maku i tęczowych gołąbków będzie z Wami!

Katarzyna Bosacka - dziennikarka telewizyjna i prasowa, autorka kultowego już programu "Wiem, co jem" w TVN Style, jedynej audycji konsumenckiej ukazującej się w Telewizji Polskiej nieprzerwanie od siemiu lat. Żona Marcina Bosackiego, byłego ambasadora RP w Kanadzie, niestrudzona ambasadorka kuchni polskiej, swojskich smaków i rodzimych produktów spożywczych. Wcześniej przez trzy lata mieszkała z rodziną pod Waszyngtonem, gdzie mąż był korespondentem "Gazety Wyborczej" a ona - "Wysokich Obcasów". Laureatka Telekamery, Kryształowego Pióra, Lauru Ekoprzyjaźni oraz głównej nagrody "Libertas et Auxilium" Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów.

Reklama

Z wykształcenia polonistka, z pasji - szefowa kuchni. Jak sama mówi, najlepiej odpoczywa, stojąc przy garach, a ma dla kogo gotować. Bosaccy wychowują czwórkę dzieci: Jana, Marię, Zofię i Franka oraz niezwykle wybrednego psa rasy prawie gończy polski czekoladowy, który byle czego do pyska nie bierze.

Katarzyna Bosacka "Bosacka po polsku", Wydawnictwo Publicat, premiera 23 listopada 2016 roku. Styl.pl jest patronem książki.


Styl.pl/materiały prasowe
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy