Przejdź na stronę główną Interia.pl

Karnawałowy glamour z CIN&CIN

Owocowa słodycz CIN&CIN z nutą pomarańczy OranCini, limonki LemonCini czy klasycznego Bianco sprawią, że każde karnawałowe spotkanie będzie niezapomniane.

Oto karnawałowe przepisy na pyszne koktajle na bazie wermutów CIN&CIN.

CIN&CIN Sorbet Orancini

Reklama

- 80 ml CIN&CIN Vermouth Orancini

- 20 ml cointreau

- 100 ml soku pomarańczowego

- kruszony lód

- odrobina grenadiny

CIN&CIN Vermouth Orancini, cointreau, sok pomarańczowy i lód mieszamy w blenderze tak, aby uzyskać konsystencję sorbetu. Otrzymany sorbet nakładamy łyżeczką do kieliszka, a na koniec polewamy odrobiną grenadiny.

CIN&CIN Coco Bianco

- 50ml CIN&CIN Vermouth Bianco

- 10 ml jasnego rumu

- 40 ml soku ananasowego

- 30 ml mleczka kokosowego

- kruszony lód

Wszystkie składniki mieszamy w shakerze i przelewamy do kieliszka, którego brzeg dekorujemy owocami liczi.

CIN&CIN Bianco Classic

- 40 ml CIN&CIN Vermouth Bianco

- tonic

- cytrynowy twist

- lód w kostkach

Szklankę wypełniamy dużymi kostkami lodu, jednocześnie układając w niej twista ze skórki cytryny. Nalewamy 40 ml CIN&CIN Vermouth Bianco, a następnie uzupełniamy tonikiem.

CIN&CIN Lemoncini fresh

- 40 ml CIN&CIN Vermouth Lemoncini

- 20 ml wódka

- pół limonki w ćwiartkach

- świeże listki mięty

- kruszony lód

Limonki i miętę razem ugniatamy, przysypujemy lodem, dolewamy CIN&CIN Vermouth Lemoncini i wódkę. Następnie mieszamy, a na koniec dokładamy jeszcze odrobinę tłuczonego lodu.

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje