Reklama

Reklama

Przejdź na stronę główną Interia.pl

Druga część bestsellerowego "Doradcy smaku"

Już 22 kwietnia Michel Moran, kucharz i pasjonat gotowania, który skradł serca telewidzów jako juror polskiej edycji programu MasterChef powróci z kontynuacją swojego kulinarnego bestsellera. "Doradca smaku 2" to zestaw zupełnie nowych 80 przepisów na różnorodne potrawy codzienne i wykwintne oraz zbiór skutecznych trików mistrza, które udoskonalą każde danie.

Poprzednia książka Michela Morana "Doradca smaku" opublikowana w 2014 roku cieszy się ogromnym zainteresowaniem tych, którzy lubią gotować i poszukują nowych smaków. Na fali popularności kulinarnego poradnika znany kucharz przygotował kontynuację z całkiem nowymi  i oryginalnymi  przepisami, które podzielone są na trzy użyteczne kategorie: proste, lekkie, szybkie. W pierwszej kategorii Michel Moran proponuje m.in. ciasto biszkoptowe bez pieczenia, cannelloni ze szpinakiem i serem ricotta czy kurczaka na słodko.

Reklama

W drugiej czytelnicy znajdą przepis na pasztet wegetariański  i  solę z makaronem, zaś w trzeciej szybkie pomysły na krewetki z guacamole,  oryginalne leczo czy jabłka miłości.

W "Doradcy smaku 2" autor po raz kolejny chętnie  dzieli się swoim bogatym  doświadczeniem, inspiruje do sięgania po nowinki  kulinarne  oraz otwarcie  zachęca do próbowania  nowych  smaków. Zaprezentowane w książce dania są proste i łatwo można je przygotować, nie potrzeba do nich wyszukanych i drogich składników. Kaczka z sosem miodowym, oryginalna francuska pizza czy słodki przekładaniec to rozwiązania, które podbiją każde podniebienie.  To wszystko sprawia, że książka jest praktycznym  i użytecznym przewodnikiem dla każdego.

Książka jest wyróżniającą się pozycją pośród kulinarnych poradników. Ze względu na szczegółowość opisów i praktyczny charakter może być osobistym kursem sztuki gotowania. Żaden przepis nie ma tajemnic, kiedy można liczyć na wsparcie Doradcy Smaku.

Michel Moran urodził się we Francji, gdzie wychował się i wykształcił. Jego rodzice są Hiszpanami. Swoją przygodę z kulinariami rozpoczął już w wieku 14 lat, praktyki zdobywał między innymi w słynnej restauracji "Le Jardin". Jego droga zawodowa wiodła przez restauracje Paryża, Genewy, Frankfurtu i Luksemburga. W tym ostatnim mieście poznał swoją żonę, Halinę, dla której przeprowadził się do Polski. Jest szefem i właścicielem restauracji Bistro de Paris mieszczącej się w budynku Opery Narodowej. Od 2012 roku zasiada w jury polskiej edycji programu MasterChef.


Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje