Reklama

Dominika Wójciak "Warzywo. 100 sposobów na jarzynę"

111 pomysłów na pyszne dania bez mięsa.

Wypróbuj nowe zaskakujące przepisy na potrawy z dobrze ci znanych warzyw.  Dominika Wójciak stosuje łatwo dostępne składniki i komponuje z nich oryginalne smaki, okraszając je odrobiną kulinarnego szaleństwa. Daj się uwieść jej warzywnym deserom i słodkim śniadaniom, zasmakuj w aromatycznych sosach, kremowych zupach i chrupiących kanapkach.

Skosztuj ryżu na mleku z marchewką i kardamonem albo rabarbarowego tiramisu. Poczęstuj rodzinę chlebem bananowo-cukiniowym i chałwową owsianką z dynią. Zaproś przyjaciół na łazanki z kiszoną kapustą w curry, pizzę z kalafiora lub pieczone ziemniaki. Poznaj smak burgerów z fasoli, buraka po burgundzku i hummusu z bobem. Poczuj prawdziwą radość gotowania i ogromną przyjemność jedzenia.

Reklama

Dominika Wójciak - zwyciężczyni trzeciej edycji programu MasterChef, której talent wyróżnił sam Gordon Ramsay. Autorka książki Kulinarne opowieści. Zakochana w dalekich podróżach, dobrym winie i kuchni. O gotowaniu, wędrówkach po świecie i swoim sposobie na życie pisze na blogu Kulinarne Bezdroża. Felietonistka miesięcznika PANI.


Styl.pl/materiały prasowe
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy