Przejdź na stronę główną Interia.pl

​David Gaboriaud, "Coś francuskiego"

We Francji gotowanie to styl życia a każdy posiłek jest małym świętem. David Gaboriaud propaguje tę ideę w Polsce. Lokalne produkty, wspólne gotowanie, celebrowanie posiłków - ta książka to nie tylko zbiór przepisów.


 To również niezwykła opowieść o tym, jak jedzenie łączy ludzi.  Powolne degustowanie, nieśpieszne rozmowy, spędzanie czasu z bliskimi - z tej książki dowiesz się, jak robią to Francuzi.

Reklama

"Coś francuskiego" to nie tylko zbiór przepisów na francuskie klasyki, ale także wciągająca opowieść o pasji i gotowaniu jako stylu życia.

 Ze wstępu:

"Jestem kucharzem francuskiego pochodzenia, ale w moim życiu obecne - i ważne - są też polskie akcenty. To połączenie jest podstawą mojego autorskiego pomysłu na kuchnię. Tworzę własne przepisy na smaczne i proste potrawy, odczarowuję dania, które pozornie wydają się dziwne lub skomplikowane. Napisałem tę książkę dla Polaków, którzy chcieliby dowiedzieć się więcej o francuskiej sztuce kulinarnej. Chciałbym dzięki niej przełamać polskie stereotypy na temat Francuzów i francuskiej kuchni."

David Gabouriad

 Książkę  polecają:

 Bezpretensjonalna, piękna książka, która zachęca do gotowania już od pierwszej strony. Szczere, apetyczne dania, które przy odrobinie chęci udadzą się każdemu. W świecie niekończących się diet książka Davida jest jak powrót do korzeni, do domowej, pysznej kuchni. Miks francuskiej klasyki i słowiańskiej fantazji. Polecam.

Eliza Mórawska-Kmita

 To coś więcej niż książka kucharska. To opowieść o pasji, wspomnieniach i poszukiwaniu dobrego smaku. To też autorski zbiór prostych i szybkich przepisów, które odczarowują francuską kuchnię.

Grzegorz Łapanowski

Kucharz

 Szczerze napisana książka o życiu, miłości do produktu i wspaniałej energii kulinarnej. Pozostało tylko dobrze ugotować i pięknie sfotografować. David pokazał, że sky is the limit. Brawo!

Tomasz Królikowski

Kucharz

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje