Reklama

"Batch. Ponad 200 przepisów, porad i wskazówek dla dobrze zakręconej kuchni"

Masz przed sobą biblię każdego szanującego się miłośnika gotowania. Powstała dzięki pasji pary Kanadyjczyków do eksperymentowania (i zakręcania).

To kompendium wiedzy o konserwowaniu w stylu batch, czyli partiami, oszczędnie i w pełni naturalnie. Dzięki tej książce już nigdy nie sięgniesz po sklepowe przetwory - bo i po co, jeśli wykorzystując 25 sezonowych warzyw i owoców i 7 metod konserwacji, możesz wyczarować zakręcone i zdrowe potrawy dla siebie i swoich bliskich?

Poznaj zasady gry obowiązujące w kuchni batch:

1. Korzystaj z naturalnych składników.

2. Do przetworów wybieraj sezonowe warzywa i owoce (można się nimi przy okazji objeść).

Reklama

3. Powiedz "nie" marnowaniu żywności.

4. Zastosuj odpowiednią metodę konserwacji.

5. Szukaj inspiracji w tradycyjnych kuchniach całego świata.

6. Nie bój się eksperymentować.

7. Zakręcaj słoiki w towarzystwie.

Joel MacCharles i Dana Harrison "Batch. Ponad 200 przepisów, porad i wskazówek dla dobrze zakręconej kuchni", Wydawnictwo Otwarte.


Styl.pl/materiały prasowe
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy