Reklama

Reklama

Przejdź na stronę główną Interia.pl

Comber z królika...

...z cytryną i szałwią.

Przepis

Dla 6 osób
Czas przygotowania: 20 min
Czas marynowania: 2 h
Czas grillowania: 10 min

Składniki

Reklama

6 combrów z królika
- 3 cukinie
- 12 pomidorów koktajlowych

Marynata
- 1 cytryna
- 1 ząbek czosnku
- 3 gałązki szałwii
- 12 łyżek oliwy

Przygotowanie

Zacznij od blanszowania zestu z cytryny, zahartuj go i posiekaj drobno. Dodaj go do miseczki razem z sokiem z cytryny, posiekanym czosnkiem, posiekaną szałwią i oliwą.

Cukinię pokrój na grube słupki, wcześniej obierając ją i zdejmując pestki. Pamiętaj: kupując comber, musi być on trybowany i oczyszczony.

Na uprzednio moczone w wodzie patyczki nabijaj kolejno 1 kawałek królika, cukinię i pomidor. Jak tylko wszystkie szaszłyki będą gotowe włóż je do dużego naczynia i podlewaj marynatą. Pozostaw na 2 godziny.

Ustaw grill na metodę grillowania bezpośrednią i jak tylko będzie mocno rozgrzany zacznij grillować szaszłyki z królika, po ok. 5 minut na każdą stronę.

Dowiedz się więcej na temat: Pascal Brodnicki | grill | grillowanie | przepis | królik | cukinia

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje