Przejdź na stronę główną Interia.pl

Przedwiosenna uczta z Nigellą

Mistrzynią w ,,kulinarnym czarowaniu" z na pozór zwykłych składników jest Nigella Lawson, postać, której nikomu nie trzeba przedstawiać.

Z Nigellą Lawson na Polsat Food Network spotkać się można w dwóch programach: ,,Nigella ucztuje" (w dni powszednie o 11:00, 17:00 i 21:00) oraz ,,Nigella ekspresowo" (w weekendy o 11:00, 15:00 i 19:30). Zachęcamy do oglądania programów z Nigellą w roli głównej oraz do korzystania z propozycji Polsat Food Network na doskonały przedwiosenny obiad.

Reklama

Wrapy tuńczykowe i krabowe

 

Składniki na wrapy z tuńczyka:

pół łyżki pasty wasabi
łyżka majonezu
1-2 krople oleju sezamowego
1 placek tortilli
ćwierć (około 110g) pokrojonego w paski ogórka, bez pestek
85 g tuńczyka pokrojonego w prostokąty  

Składniki na wrapy krabowe


110 g białego mięsa z kraba
łyżka majonezu
pół łyżki pasty wasabi
1-2 krople oleju sezamowego
pół awokado
wyciśnięty sok z cytryny
60g rozdrobnionej sałaty lodowej
1 placek tortilli
 

Opis przygotowania

Wrapy z tuńczyka

Wymieszać majonez, pastę wasabi oraz olej sezamowy, a następnie posmarować taką mieszanką placek tortilli z jednej strony. Ułożyć pasek z marchewek na środku placka, następnie ułożyć ogórka powyżej marchwi. Następnie ułożyć tuńczyka poziomo, tak, by ciasto łatwiej się zwijało. Zwinąć ciasto najciaśniej jak się da, zaczynając od dołu. Przekroić placek po przekątnej na trzy części.

Wrapy krabowe

Włożyć mięso z kraba do miski i dodać majonez, pastę wasabi oraz olej sezamowy. Wymieszać. Mieszankę położyć na środku placka, tworząc pasek o szerokości około 2cm. Wziąć pół awokado, łyżeczką wydrążyć miąższ i ułożyć na paście krabowej. Następnie ułożyć sałatę i skropić sokiem z cytryny. Zwinąć ciasto najciaśniej jak się da, zaczynając od dołu. Przekroić placek po przekątnej na trzy części.

 

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje