Reklama

Reklama

Przejdź na stronę główną Interia.pl

Ziemniaki z pesto

Czas przyrządzenia: ok godziny
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki Składniki na 4 porcje:

  • 2 łyżki woda
  • 2 łyżki pesto z bazylii
  • 60 dag ziemniaki
  • pieprz
  • 2-4 łyżki orzeszki pinii
  • 2 łyżki oliwa z oliwek
  • sól
  • kilka gałązek rukola lub bazylia
  • 4 pomidory

Ziemniaki umyć, obrać, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i ostudzić. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na ćwiartki. Sałatę umyć, dobrze osuszyć.

Reklama

Ziemniaki pokroić w sporą kostkę, wrzucić do dużej miski. Wymieszać pesto, oliwę, wodę, sól i pieprz.

Sosem polać ziemniaki, dobrze je wymieszać. Dodać pomidory, całość posypać orzeszkami i pokrojoną zieleniną.

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje