Reklama

Reklama

Przejdź na stronę główną Interia.pl

Tagliatelle z fetą i szpinakiem

Czas przyrządzenia: 10-30 minut
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki Składniki na 4 porcje:

  • 200 g świeży szpinak
  • 2 ząbki czosnek
  • 400 g makaron tagiatelle
  • 100 g feta
  • 150 g pieczarki
  • pęczek cebula dymka
  • 4 łyżki oliwa
  • pieprz
  • garść liście bazylii

Makaron wrzucić na posolony wrzątek, ugotować al dente wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić, trzymać w cieple. Pieczarki i dymkę oczyścić. Pieczarki pokroić w plasterki, dymkę posiekać. Liście szpinaku opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę.

Reklama

Na patelni rozgrzać oliwę, zeszklić na niej cebulkę dymkę, dołożyć pieczarki, podsmażyć je. Pod koniec dodać czosnek, szpinak i listki bazylii, dusić przez chwilę. Doprawić solą i pieprzem. Dołożyć makaron, razem podgrzać. Makaron wyłożyć na talerze, posypać rozkruszonym lub pokrojonym w kostkę serem, udekorować listkami bazylii.


Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje