Reklama

Szparagi po polsku

Czas przyrządzenia: 10-30 minut
Składniki dla: 1-2 osoby

Składniki

  • 1 pęczek zielonych szparagów
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 3 łyżki masła
  • sól, pieprz
  • połówka cytryny
  • 2 jajka
  • cukier puder
  • pół pęczka natki pietruszki

Przygotowanie:

Szparagi obrać i ugotować we wrzącej wodzie z dodatkiem soli, cukru i pół cytryny. Jajka ugotować na twardo, natkę pietruszki posiekać, zostawiając kilka listków do dekoracji.

Masę rozpuścić w rondelku, dodać posiekane jajko i natkę pietruszki, chwilę podprażyć i polać gorące szparagi.

Dekorować listkami natki pietruszki.

Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy