Reklama

Reklama

Smażony makaron z brokułami i boczkiem

Czas przyrządzenia: ok godziny
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki

  • 3 łyżki parmezan
  • 1 ząbek czosnek
  • cebula
  • brokuł
  • 15 dag wędzony boczek
  • 4 łyżki masło
  • pół opakowania makaron kolanka
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka olej

Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku z dodatkiem łyżki oliwy, schłodzić w zimnej wodzie. Cebulę i czosnek posiekać, boczek pokroić w drobniutką kosteczkę. Brokuły podzielić na różyczki, sparzyć we wrzątku i schłodzić w zimnej wodzie, aby zachowały kolor.

Reklama

Na rozgrzanych 2 łyżkach masła smażyć makaron 3-4 minuty. W tym samym czasie na drugiej patelni, na pozostałym maśle zeszklić cebulę i czosnek, dodać boczek i po chwili smażenia brokuły, doprawić solą i pieprzem i połączyć z makaronem. Danie podawać posypane parmezanem.

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje