Reklama

Reklama

Przejdź na stronę główną Interia.pl

Słodkości z czerstwego chleba

Czas przyrządzenia: ok godziny
Składniki dla: 5-6 osób

Składniki

  • 15 dag cukru
  • truskawki według uznania
  • 4 czerstwe bułki
  • 12 dag masła
  • pół szklanki bakalii
  • szklanka mleka
  • 4 jajka
  • bułka tarta i tłuszcz do formy

Pieczywo pokroić, namoczyć w mleku, a następnie dokładnie rozetrzeć. Żółtka utrzeć z cukrem. Połączyć ze stopionym tłuszczem, bakaliami oraz masą z chleba. Delikatnie, ale dokładnie wymieszać z owocami i pianą ubita z białek.

Reklama

Masę wyłożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na ok. 40 minut. Najlepiej smakuje gorące, zaraz po upieczeniu.

Można posypać cukrem pudrem lub cynamonem oraz udekorować świeżymi owocami.

Zobacz także:






Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje