Przejdź na stronę główną Interia.pl

Sałatka z panierowanymi boczniakami

Czas przyrządzenia: ok godziny
Składniki dla: 5-6 osób

Składniki

  • pół słoika suszone pomidory
  • sól, pieprz
  • 20 dag żółte pomidory
  • kilka listków natka pietruszki
  • 2 sztuki jajka
  • 2 łyżki mąka
  • 4 łyżki bułka tarta
  • kilka ziaren czerwony pieprz
  • cebula
  • sok z 1/2 cytryny
  • 1 główka sałata
  • olej
  • 0,5 kg boczniaki

Grzyby oczyścić, umyć, dokładnie osuszyć. Cebulę posiekać, sałatę oczyścić, umyć i osuszyć. Pomidorki umyć, osuszyć, pokroić. Pomidory suszone odsączyć z oliwy i pokroić w paski.

Reklama

Grzyby panierować w kolejności mąką, jajkiem, bułką tartą i usmażyć na rozgrzanym oleju.

Grzyby po usmażeniu osączyć na ręczniku papierowym i pokroić. Wszystkie składniki sałatki połączyć, doprawić solą i pieprzem, polać olejem i skropić sokiem cytrynowym, wymieszać.

Oprószyć czerwonym pieprzem, udekorować listkami natki pietruszki.

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje