Reklama

Sałatka z kalafiorem

Czas przyrządzenia: ok godziny
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki

  • pieprz czarny i czerwony
  • 3 łyżki oliwa
  • sól
  • 15 dag w plastrach pastrami lub pieczona polędwica wołowa
  • pół główki kalafior
  • 15 dag pomidorki koktajlowe
  • żółta, czerwona i zielona papryka
  • 3 duże cebula dymka
  • 2 łyżki ocet winny
  • 1 łyżka siekany koperek

Kalafiora podziel na małe różyczki, ugotuj na półtwardo w posolonej wodzie (ok. 12 min). Osącz, ostudź. Dymkę pokrój w talarki. Oczyść paprykę, potnij na połówki, a te w cienkie paseczki. Pomidorki potnij na połówki.

Przygotuj sos. Ocet utrzyj z solą i 2 rodzajami pieprzu. Wymieszaj z oliwą i koperkiem. Odstaw na kilka minut.

W dużej salaterce wymieszaj kalafior, pomidory, półplasterki wołowiny, cebulkę oraz paprykę. Skrop przygotowanym sosem.

Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy