Reklama

Reklama

Przejdź na stronę główną Interia.pl

Ryba z boczkiem i serem

Czas przyrządzenia: ok godziny
Składniki dla: 5-6 osób

Składniki

  • sól
  • 2 łyżki siekana natka
  • 1 kg filety rybne
  • 2 łyżki oliwa z oliwek
  • 10 dag tarty ser
  • pieprz
  • oregano
  • 8 plasterków wędzony boczek

Filety rybne umyć, osuszyć, podzielić na porcje, oprószyć solą i pieprzem, skropić cytryną i oliwą z oliwek. Każdą z porcji owinąć plasterkiem boczku i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.

Reklama

Posypać tartym serem i ziołami, zapiekać w nagrzanym do 200 °C piekarniku ok. 20 min. Podawać z gotowanymi warzywami lub ryżem.

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje